Sikeres a megújult Axelero Klub

forrás Prim Online, 2003. július 29. 12:55
[smallimage 1 left] Kívül-belül megújult június elején az Axelero Klub oldal. A több szempontból is különleges új klub mintegy 30 szakember féléves munkájának eredménye.
Új és átalakított, immár teljes egészében integrált, a korábbinál is nagyobb mértékben testre szabható felületei, online ügyfélszolgálati megoldásai révén a jelenlegi portál a legmagasabb szintű elvárásoknak is megfelel: az alapvetőnek számító levelezés, adatlekérdezés mellett többek között weblapkészítő eszköztár, dokumentummegosztási lehetőség és módosítható tematikájú híroldal várja a klubtagokat - azaz az Axelero lakossági előfizetőit.

Számos jelentős újdonság ugyanakkor rejtve maradt a több tízezres tagság előtt. Mivel a fejlesztés során kiemelt elvárásként fogalmazódott meg, hogy az oldal célzott üzenetek küldését is lehetővé tegye az Axelero adminisztrátorai számára, a portál egy flexibilis keretrendszeren alapul, melyet a Kirowski fejlesztett. A Java-alapú "Atlantis" a hazai piac kínálatából kiemelkedő megoldás; robosztus háttérre támaszkodó, flexibilis rendszer, melynek sokrétű funkcionalitása modulok széles készletéből épül fel. Ezeket mindig az adott portál követelményeinek megfelelően, rugalmasan lehet beépíteni és bővíteni. Az "Atlantis" a webes környezettel szemben bővülő igényekkel fellépő aktív vállalatok és intézmények számára jelent újszerű megoldást. A program másodlagos perszonalizációt is lehetővé tesz, így minden rendelkezésre álló adat (akár több jellemző, megoldás összevetve, logikai műveleteket is használva) felhasználható egy-egy ajánlat tényleges címzetti körének meghatározásához.

A várható jelentős forgalom miatt kiemelt hangsúlyt kapott a portál és a hozzá kapcsolódó háttérrendszer, melynek specifikálásában, fejlesztésében, telepítésében és tesztelésében a kirowski munkatársai egyaránt részt vettek. Az első hónap statisztikái alapján szinte biztosra vehető, hogy a rendszert kiszolgáló Sun szerverek kapacitására szükség is lesz: bár a klub jellegéből adódóan inkább hosszabb távon járulhat hozzá az Axelero image-ének és pozíciójának erősítéséhez, a látogatások számának első hónapban tapasztalt megkétszereződése rövid távon is jelentősnek mondható.