10 000 domain név az Interware-nél

forrás Prim Online, 2003. július 30. 10:24
Az Interware Rt. 2003. július végén túllépte a tízezredik regisztrált és fenntartott domain nevet és ezzel piacvezető a domainregisztráció területén.
Jelenleg Magyarországon, csak az Interware Rt. tart fenn 10 000-nél több domain nevet. Az Interware-nél regisztrált domainnevek száma közel 14 ezer, de a fenntartott domain-ek száma mindig kevesebb, lemondás, megszűnés vagy értékesítés miatt. A fenntartott 10 000 domain név jelenleg is aktív, élő domaint takar.

Regisztráltak itt több jelentős internetes portál, tartalomszolgáltató domain nevét, mint az index.hu-t, a netforum.hu-t, a startlap.hu-t, a fitnet.hu-t vagy a Nők Lapja café domain nevét, a nlcafe.hu-t. Megtalálható itt több, hagyományos médiában nagy ismertségre szert tett website domain neve, mint a tv2.hu, bigbrother.hu, hirtv.hu, nemzeti.sport.hu, kepessport.hu, blikk.hu, gyerekszaj.hu, darido.hu, joestetmagyarorszag.hu, tenyek.hu, mindentvagysemmit.hu, claudiashow.hu, nagytestver.hu, filmmuzeum.hu, tilos.hu, napimagyarorszag.hu, szephazak.hu.

Büszkélkedhetnek továbbá nagy vállalatok domainjeinek regisztrációjával, mint pl. a British American Tobacco magyarországi vállalatának hivatalos weboldalának címével, a bat.hu, a Nestlé bocicsoki.hu domain nevével, a Borsodi Sör domainjeivel: a borsodi.hu-val és a stellaartois.hu-val, vagy a jól ismert mcdonalds.hu domain-el vagy a foodexpress.hu-val, vagy a UPC Magyarország Kft. honlapjának címével a upc.hu-val.

Megtalálhatóak náluk jól ismert gépkocsimárkák és forgalmazóik domain nevei: opelautoszerviz.hu, opelcorsa.hu, opelvectra.hu, opelastra.hu, opeltigra.hu, opelspeedster.hu, opelzafira.hu, opel.hu, ford.hu, yamaha.hu, renaultbaumgartner.hu, vagy fuvarozási cégek radiotaxi.hu, 6x6taxi, illetve a fiatalok körében népszerű playstation.hu vagy bomba.hu.