Mobilkomédia videotelefonokon

Kollár Csaba, 2003. július 31. 10:01
Anglia két legnépszerűbb komédiája, a The Graham Norton Show és a Johnny Vaughan Tonight ezentúl már videoadások vételére alkalmas mobiltelefonnal is nézhető lesz.
A két népszerű komédiát a Zoo42 Productions és a mobil tartalomfizetési szakértő, a Bango.net "mobilizálta"; így érhetik el a felhasználók a Comedy Zone-on és egy WAP-site-on keresztül heti 1,5 GBP-ért.

A Comedy Zone-on a már említett két komédián kívül számos más vicces tartalom is megtalálható, többek között viccek, tréfás jelenetek, mókás fényképek, kandikamerás felvételek.

A Bango platformján keresztül a fizetős tartalom iránt érdeklődők számos fizetési lehetőség közül választhatnak, mint pl. a hitelkártyás, vagy a feláras fizetés, valamint a mobiltelefon keresztül történő fizetés. Ez utóbbinál az igénybe vett szolgáltatás díja a mobiltelefon tulajdonos számláján jelenik meg.

A Bango elnöke, Ray Anderson a most induló szolgáltatásokkal kapcsolatban megjegyzi, hogy "a mobiltartalom alatt nem csak a csengőhangokat, vagy a színes háttérképeket kell érteni. A különböző videotartalmak jelentik a legjobban fejlődő szektort, különösen, hogy az emberek a már meglevő, színes kijelzős, GPRS-kompatibilis készülékükkel elérhetik a különböző videotartalmakat, mint amilyen az egész Angliában népszerű The Graham Norton Show vagy a Johnny Vaughan Tonight, és persze nem szabad elfeledkeznünk a zenei, vagy a felnőtteknek való tartalomról sem."