econet.hu-közgyűlés: vezető tisztségviselők választása, díjazás

MTI Sajtóadatbank, 2003. augusztus 1. 11:28
Az econet.hu Informatikai Részvénytársaság csütörtöki közgyűlésén igazgatósági és felügyelő bizottsági tagokat választottak, továbbá döntöttek a társaság tisztségviselőinek díjazásáról - derül ki az rt-nek a BÉT honlapján csütörtökön megjelentetett közleményéből.
Both Vilmos, az igazgatóság elnöke és Bencsik Attila igazgatósági tag a csütörtöki közgyűlés hatályával lemondott. A grémium Bakos Bálintot, az rt. vezérigazgatóját, Korda Sándor közgazdászt, a Telefor Kft. ügyvezető igazgatóját és Balázs Csaba jogászt, tőkepiaci szakembert igazgatósági taggá választotta. A közgyűlésen Katona János ügyvédet a felügyelő bizottság tagjává választották. Módosították az alapszabályt, eszerint a társaság vezérigazgatóját önálló cégjegyzési joggal ruházzák fel, míg a többi cégjegyzésre jogosult cégjegyzési joga változatlanul együttes marad.

A közgyűlés egyhangú szavazással úgy határozott, hogy a társaság igazgatósági tagjai 2003. augusztus 1-jétől minden hónap után 1.000 darab, a felügyelő bizottság elnöke 750 darab, a felügyelő bizottság tagjai 500 darab econet részvény névértéken történő megvásárlására jogosultak.

Az opció az éves beszámolót elfogadó közgyűlést követő 15 napon belül hívható le, a lehívás alapja a beszámolóval érintett évben a tisztségben eltöltött hónapok száma. Feltétel, hogy az éves beszámolót elfogadó közgyűlés napjáig a tisztségviselő betöltse posztját.