A UPC nem indul az IHM pályázatán, továbbfejleszti a chello-t

Kovács Attila, 2003. augusztus 1. 20:32
A UPC vezetői augusztus 1-jén sajtóbeszélgetésen tájékoztatták az újságírókat a cég aktuális híreiről.
A UPC úgy látja, hogy a július közepén „Szélessávú internet infrastruktúra kiépítésének és a szolgáltatás beindításának támogatása Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településein" címmel megjelent 600 millió forintos keretösszegű IHM-pályázaton, az abban megadott feltételek miatt egyetlen településen sem tud indulni. A cég vezetői szerint a pályázati kiírás az előzetes információkkal ellentétesen egyoldalú, „aszimmetrikus" támogatásával például az ADSL és a vezeték nélküli internet szolgáltatókat segíti, a többieknek, köztük a kábeltévés szélessávú internet kiépítésében érdekelt UPC piacra lépésének nem kedvez.. Ugyanakkor a korábbi hírekkel ellentétben sokkal kisebb keretösszegű pályázat kizárja a témához kapcsolódó, valóban nagyon költséges infrastruktúra-fejlesztések támogatását. Ehelyett a tárca a szélessávú internet távközlő berendezéseit kívánja a pályázati kiírás értelmében segíteni.

Bejelentésre került továbbá, hogy a Versenyhivatalnak a múlt héten a cégre rótt 40 millió forintos büntetését a cég méltánytalannak és igazságtalannak tartja, ezért ellene a bíróságon fog fellebbezni.

Augusztus elsején és másodikán a chello internetszolgáltatás ügyfélkiszolgáló rendszerét a UPC Magyarország megújítja. A technikai átállás révén a mintegy 33 ezer internetező előfizető rugalmasabb és korszerűbb nyilvántartása és kezelése valósulhat meg.