Vodafone-Verizon: erőegyesítés

Kollár Csaba, 2003. augusztus 2. 20:14
A Vodafone bejelentette, hogy az amerikai vezetéknélküli szolgáltatóval, a Verizon-nal együttműködési megállapodást kötött, aminek az értelmében a mobilineternet területén egyesítik erőiket.
Az együttműködés részeként a két vállalat közösen fog fejleszteni egy Verizon Vodafone névre keresztelt laptop adatkártyát, aminek az alapját a Vodafone Mobile Connect Card-ja jelenti. Ezzel a kártyával a felhasználók elérhetik e-mail-jeiket, az internetet, valamint a vállalati alkalmazásokat is.

A kezdeményezés célja, hogy segítse az üzleti felhasználókat, hogy azok Európa és Amerika között utazva is folyamatosan hozzáférhessenek a számukra fontos adatokhoz vezetéknélküli környezetben. A tervek szerint azonban az együttműködő cégek ezt a lehetőséget szeretnék kiterjeszteni más földrajzi területekre is. a Vodafone jelenleg 28 országban működik, valamint további kilenc partnerhálózattal van összekapcsolva, miközben a Verizon az USA legnagyobb vezetéknélküli hálózata.

A két vállalat nevével fémjelzett adatkártya a fent nevezett cégérdekeltségek miatt lehetővé teszi, hogy az üzletemberek a szolgáltatók által működtetett, vagy hozzájuk kapcsolódó hálózatokon használhassák azt.

Az együttműködő felek abban is megállapodtak, hogy közösen dolgoznak az adatkártya hardveren, az interkonnektivitáson, a roamingon és a fizetésen, hogy egy komplex vezeték nélküli adatszolgáltatást tudjanak nyújtani a fogyasztóknak.