Nemzetközi hackertalálkozó Németországban

forrás Prim Online, 2003. augusztus 3. 21:42
Nemrég rendezték meg hazánk első hivatalos hackertalálkozóját, a hacktivityt. A találkozó nem volt mentes botrányoktól. Az MTI tévesen párhuzamot vont a találkozó és az azt megelőző BM elleni internetes támadás között. Ez és a jelenlegi hibás törvényi szabályozás miatt a hangulat nem volt olyan felhőtlen, mint a nagy külföldi találkozókon. Csekély vigasz ugyan, de a szintén idén megrendezésre kerülő DefCon hackertalálkozón is hasonló hangulat várható, miután az FBI a Los Angeles-i konferencián letartóztatta Dimitrij Szkljarovot, az Adobe eBook másolásvédelmét megkerülő orosz programozót.
Világszerte már évek óta rendeznek ilyen találkozókat, ahol a hasonló érdeklődésű látogatók végre személyesen is megismerhetik egymást, és egy kis tanulással, szórakozással tölthetik el az időt.

A CCC (Computer Caos Camp) a világ egyik leghíresebb hackertalálkozója. A DefCon után ennek a legnagyobb a látogatottsága. A nemzetközi hackertalálkozót idén a Berlinhez közeli Paulshofban rendezik meg 2003. augusztus 7-10. között. A rendezvény teljesen szabadtéri, melynek egy 60 ezer négyzetméteres kemping ad otthont. Mindenki sátrakban alszik, és az előadások, workshopok is sátrakban zajlanak. A helyszínen minden adott. A látogatók teljes kényelmét a higiéniai szolgáltatások, az internet, áram és egy szép tó szolgálja. Ezen szolgáltatások díja benne foglaltatik a belépő árában. Tehát elvileg nem egy drága mulatság. Lenne. Az egyetlen kiadás, az igen drága 100 eurós hetijegy. A négynapos esemény tanulást és szórakozást ígér az odalátogató hackereknek és a biztonságtechnika iránt érdeklődő látogatóknak. Akinek anyagi helyzete megengedi, az mindenképpen látogasson ki, megéri.

B$H