A Siemens Kínában erősíti UMTS-termékei gyártását

MTI Sajtóadatbank, 2003. augusztus 7. 12:14
A német Siemens UMTS technológiát, vagyis a harmadik generációs, széles sávú technológiát alkalmazó termékek gyártásával bővíti sanghaji üzemét a kínai piac jobb kiaknázása érdekében. Az üzem lesz a második Siemens UMTS-termékek gyártására alkalmas telephelye a bajor Durach mellett.
A Siemens a harmadik generációs (3G) mobiltechnológia terén piacvezető szerepre törekszik Kínában. Ennek értelmében 26,5 millió eurós (30 millió dollár) beruházással bővíti a Shanghai Siemens Mobile Communication (SSMC), gyártókapacitását. Az SSMC 2600 főt foglalkoztat és 1,3 milliárd eurós forgalmat bonyolított az elmúlt évben.

234 millió előfizetővel Kína a legnagyobb egyedi mobiltelefon-piacnak számít a világon. A Siemens helyi partnerekkel együttműködve már dolgozik a lokális 3G szabvány, a TD-SCDMA kifejlesztésén, ami nehezen behozható versenyelőnyt biztosít számára konkurenseivel szemben.

A Siemens nemrégiben kapott megbízást GSM hálózati rendszerek kiépítésére 145 millió dollár értékben a China Mobile és a China Unicom mobilszolgáltatóktól.

A Siemens Mobile és japán partnere a NEC fejlesztette ki az elsőként Európában üzembe helyezett UMTS rendszereket, a brit, az olasz és az osztrák hálózatokat.