Cisco: minimális növekedés

MTI Sajtóadatbank, 2003. augusztus 8. 08:49
A Cisco Systems Magyarország csak minimálisan tudta növelni bevételeit az elmúlt, 2002. július 27-től 2003. július 26-ig tartó pénzügyi évében - közölte Budafoki Róbert, a társaság ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Az ügyvezető igazgató anyavállalati előírásokra való hivatkozással konkrét adatokat nem közölt a cég gazdálkodásáról, csupán annyit mondott, hogy a távközlési szektor az elmúlt időszakban kevés megrendelést adott a társaságnak, s alapvetően ez az oka a gyenge növekedésnek.

Budafoki Róbert elmondta: a Cisco Systems Magyarország eddig több mint tízezer vezeték nélküli internetes-telefont (IP-telefon) adott el, s ez a piac évente mintegy 60 százalékkal nő.

A társaság az elmúlt évben az OTP Banknál 1500, a Dél-magyarországi Áramszolgáltatónál 1800, a Központi Statisztikai Hivatalnál 450, az Axelero Internet Rt.-nél pedig 275 IP-telefon végpontot helyezett üzembe az elmúlt 12 hónapban.

A sajtótájékoztatón az OTP Bank illetékese kifejtette: azért választották a hagyományos megoldással szemben az IP-telefont, mert a teljes élettartamra kivetített költsége jóval alacsonyabb, s emellett könnyebben továbbfejleszthető.

Az eseményen Budafoki Róbert közölte: az idén szeptemberben már nyolcvan Cisco Hálózati Akadémián kezdik meg több mint 3 ezer hallgató államilag elismert oktatását.

Az akadémiai oktatásra a Cisco eddig 180 millió forintot fordított Magyarországon. Az informatikai képzést eddig az Oktatási Minisztérium 50 millió forinttal, az Accenture cég 62 millió forinttal, az Axelero pedig 17 millió forinttal támogatta.