A Novell felvásárolta a Ximiant, a Linux megoldások vezető szállítóját

forrás Prim Online, 2003. augusztus 11. 18:51
A Novell felvásárolta a magánkézben lévő, Massachusetts államban, Bostonban működő Ximian céget, a vállalati Linux rendszerek bevezetését lehetővé tévő asztali és szervermegoldások vezető szállítóját.
A Ximian felvásárlásával a Novell tovább növeli képességeit a Linux megoldások támogatásának terén, mivel kínálata az elérhető legjobb Linux asztali, csoportmunka és felügyeleti technológiákkal bővül. Mindemellett a Novell mostantól a nyílt forráskódot támogatók közösségének több vezető jövőképalkotóját üdvözölheti csapatában, és a Linux fejlesztők erős bázisát tudhatja magáénak. A Ximian felvásárlása teljes mértékben készpénz alapú tranzakció volt, és várhatóan nem lesz anyagi hatása a Novell ezévi pénzügyi jelentésére. A tranzakció részleteiről és feltételiről semmilyen további információ nem kerül közlésre.

A Novell a Ximian által két kulcsfontosságú kezdeményezést szerez meg és folytat tovább a Linux piacon, melyek tovább erősítik a Novell elkötelezettségét a nyílt forráskódú projektek iránt: a GNOME projekt egy teljes értékű Linux asztali rendszer kialakítását, a Mono projekt pedig a Microsoft .NET használatával kifejlesztett alkalmazások Linux, UNIX, Windows és más platformokon történő futtatásának lehetővé tételét tűzte ki célul. A Novell hálózati és infrastruktúra szolgáltatásainak és a Ximian Linux megoldásainak kombinációja vonzó, új értéket képvisel azon ügyfelek számára, akik ki szeretnék használni a nyílt forráskódú technológiákban rejlő erőt.