A T-System óriásmegbízást kapott a DaimlerChrysler autógyártól

MTI Sajtóadatbank, 2003. augusztus 12. 11:01
A T-System rendszerház, a Deutsche Telekom leányvállalata, több évre szóló szolgáltatási keretszerződést kötött a DaimlerChrysler autóipari konszernnel. Az üzlethez közelálló körök értesülése szerint a megrendelés értéke mintegy 1,2 milliárd euróra tehető. A szerződés mindkét félnek két éves hosszabbításra biztosít opciót.
A T-System által elnyert megbízás a legnagyobb értékű szolgáltatási szerződés az idén Németországban. A szerződés értelmében a T-System üzemelteti a DaimlerChrysler számítógép-központjait világszerte, tanácsadó szerepet tölt be a szoftverfejlesztések terén, valamint ügyfélszolgálati és karbantartási feladatokat lát el. A T-System eddigi szolgáltatási megbízásával szemben a jelenlegi lényegesen átfogóbb feladatköröket fogalmaz meg és kiterjed a DaimlerChrysler érdekeltségére is a Mitsubishi Motors autógyárban.

A T-Systems megrendelései már az idei első félévben is igen kedvezően alakultak. Itt elég csak az Airbus repülőgépgyárral kötött szolgáltatási szerződést említeni.

A T-System - mint a többi rendszerház is - az ezredfordulót megelőző konjunktúrát követően az ipari informatikai beruházások visszaesése miatt szorult gazdálkodási helyzetbe került. 2002-ben forgalma 10,5 milliárd euró volt, ami visszaesést jelent az előző évihez képest. A T-System a DaimlerChrysler rendszerház leányvállalata, a Debis, és a Deutsche Telekom rendszerház tevékenységet folytató érdekeltségének az összevonásával jött létre. Nagyságban és tevékenységben az IBM, az EDS és a Cap Gemini tekinthetőek versenytársainak.