Új generációs Microsoft egerek

Tóth Kristóf, 2003. augusztus 12. 23:30
[smallimage 1 left]A Microsoft továbbfejleszti számítógépes egerének görgető kerekét: új generációs, úgynevezett Tilt Wheel technológiával vértezi fel a horizontális szkrollozást, a vertikális görgetésen pedig számos finomítást hajt végre. A legújabb Microsoft egereken helyet kapó dönthető kerék révén a felhasználók minden korábbinál könnyebben navigálhatnak majd balra-jobbra, illetve fel-le, természetesen anélkül, hogy az egérrel a képernyőn megjelenő görgetősávokra kellene klikkelniük. A redmondi székhelyű cég állítása szerint az új egerekkel jelentősen könnyebbé válik a számítógépek kezelése.
A Microsoft szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a cég szeptember elején három vadonatúj számítógépes egérről rántja majd le a leplet, mely újdonságok mindegyike a már említett Tilt Wheel technológiára fog épülni. A három új rágcsáló közül egy vezetékes, kettő pedig vezeték nélküli lesz. A szóvivő elmondta, hogy a vezeték nélküli modellek 27 MHz-es frekvencián fognak üzemelni, valamint utalásokat tett arra, hogy az új egerek görgetőjének lenyomásával minden korábbinál könnyebbé fog válni a megnyitott ablakok, illetve elindított szoftverek közötti váltás.

Tudni lehet, hogy mindhárom új egér világszerte megvásárolható lesz, azt azonban egyelőre homály fedi, hogy pontosan milyen áron. Feltételezések szerint az új Microsoft egerek a jelenleg forgalomban lévő modellekéhez hasonló árcédulával rendelkeznek majd. A Microsoft jelenlegi egér termékskálájának belépőszintű modellje 34,95 dollárba kerül, míg a 27 MHz-es frekvenciájú vezeték nélküli Microsoft egérért 44,95 dollárt kell fizetni. A gyártó Bluetooth kompatibilis egere ennél jelentősen többe, egész pontosan 84,95 dollárba kerül.

A Microsoft az NPD Techworld piackutató cég legfrissebb adataira hivatkozva egyébként azt állítja, hogy az Egyesült Államokban minden tíz eladott számítógépes egér közül nyolc rendelkezik görgető kerékkel, vagyis a felhasználók egyértelműen szimpatizálnak ezen egerekkel. Ide kapcsolódó hír, hogy a Microsoft számára ebben a piaci szegmensben legnagyobb konkurenciát jelentő Logitech a közeljövőben ugyancsak három vadonatúj egérrel fog előrukkolni.