Interaktív városvezetés Észak-Amerikában

forrás Prim Online, 2003. augusztus 14. 10:58
Kanada leggyorsabban növekvő városa, Calgary a közelmúltban vezette be a Plumtree Portál megoldását lakói számára. A város vezetése, a gyors fejlődés miatt úgy határozott, hogy központosítania és "web-esítenie" kell szolgáltatásait és rugalmasabbá kell tennie a városi hivatalnokok és a polgárok közti együttműködést.
A www.calgary.ca oldalon elérhető portálon a helyiek gyorsan és könnyedén folyamodhatnak építési engedélyhez, kérhetnek és meghosszabbíthatnak kutyatartási engedélyt, jelentkezhetnek a város által indított sport csapatokba és művészeti körökbe, kereshetnek számos városi adatbázisban (munkalehetőségek, földhivatali bejegyzések, események, szórakozás stb.). A portál a fogyatékossággal élők, látás-, hallás- és mozgássérültek számára is megkönnyíti a hivatali ügyek intézését. Számos hasznos funkciója és a hivatali munka meggyorsítása mellett a költségek lefaragásában is jelentős szerepe van a város-portálnak.

Calgary a jövőben szeretné még tovább fejleszteni város-portálját, további alkalmazások beépítésével. A fejlesztők jelenleg olyan fórumok létrehozásán dolgoznak, ahol a lakók és a város vezetése megvitathatják a városi beruházások, pl. a főutca kiszélesítésének kérdéseit.

Ezen igények kielégítésére a Plumtree Portál ideális választás. Egy olyan új portáltechnológiáról van szó, melynek fő funkciója a nagyvállalati/intézményi informatikai rendszerek integrálása a felhasználók egyedi igényeire összpontosítva. A www.calgary.ca tovább bővíti a referenciák sorát, akik között ott található a FORD Motors, a Boeing, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma, neves pénzügyi intézetek, valamint több egészségügyi, oktatási intézmény világszerte. A Plumtree Vállalati Portál kizárólagos magyarországi forgalmazója az Elender Üzleti Kommunikáció (www.eol.hu)