Szilícium-völgyi vasút WiFi szolgáltatásokkal

Kollár Csaba, 2003. augusztus 14. 20:52
Amerika egyik legnépszerűbb vasútvonalán, mely a kaliforniai Szilícium-völgyön is keresztül fut, útjára indítják a W-LAN szolgáltatásokat.
A California Department of Transport (Caltrans) elkezdi a kísérleti üzemét a WiFi szolgáltatásoknak, melyet a Capital Corridor elnevezésű vonalon tesz elérhetővé azok számára, akik San Jose és Santa Clara között utaznak vonaton. A szolgáltatás technikai hátterét az a PointShotWireless kanadai cég biztosítja, amelyik korábban Toronto és Montreal között már bizonyította szakértelmét. A Capital Corridor vasútvonalon évente mintegy 1,3 millió utas utazik. Az amerikai nemzeti vasúttársaság, az Amtrak szolgáltatja az útvonalat, de a szolgáltatásokat már a Caltrans biztosítja.

Nem ez az első eset, hogy a Capital Corridor-on vezeték nélküli internetes szolgáltatásokat tesztelnek. Az Amtrak a Yahoo!-val, és a Compaq-kal közösen egy közel hat hónapos tesztidőszakban nyújtott vezeték nélküli internetes szolgáltatásokat még a múlt év első félévében. Az internetes szolgáltatásokat az utazók ingyen vehették igénybe, amennyiben a csatlakozáshoz szükséges eszközökkel rendelkeztek.