Közeleg a hajlékonylemezes meghajtók halála?

Széll Zoltán, 2003. augusztus 17. 11:13
Lehet, hogy gyorsítja a hajlékonylemezes meghajtók halálát a napokban bejelentett M-System új USB flash-memória tároló eszköze, amely most tűnik fel a PC-kben és a bootolást segíti.
Ha a felhasználó az M-System flash-memória eszközt egy meghibásodott számítógép USB kapujába dugaszolja, akkor az a tápegységet újra bekapcsolja és a gép indul a bootolással, illetve a programok újra betöltésével. Az M-System flash eszköz nagy előnye, hogy kicsi.

Az M-Systems olyan vállalatok számára készít flash meghajtókat, mint az IBM és a Hewlett-Packard. Ez a két vállalat az új flash meghajtók szállítását a boot funkciókkal, júniusban kezdte meg.

A flash meghajtó tulajdonképpen bootolja a funkciókat a munkához és gyorsítja betöltésüket. Az operációs rendszer hiba esetén a felhasználónak a szoftvert újra be kell tölteni. Ehhez CD meghajtóra - mivel ma már az operációs rendszereket a szoftvergyártók CD-n szállítják - vagy egy hajlékonylemezes meghajtóra és hajlékonylemezekre van szükség. A flash meghajtó akkor is hasznos, amikor az OS újra betöltése és üzembe-helyezése nem lehetséges, mert bizonyos anyagokat a merevlemezről kell betölteni.