A Chip kiadója megvásárolta a Computer Panorámát

forrás Prim Online, 2003. augusztus 18. 22:01
A német Vogel Burda Holding GmbH 90%-os tulajdont szerzett a Computer Panoráma Kiadói Kft.-ben, miután megvásárolta a WEKA Holding GmbH teljes és a HVG Rt. túlnyomó tulajdonrészét.
Az üzletrészek megvásárlásával a Vogel Burda az informatikai és telekommunikáció-technológiai szaklappiac legnagyobb kiadójává válik Magyarországon, miután ez a kiadó jelenteti meg a Chip, a PC Guru és az IT-Business lapokat is.

Alig egy évvel ezelőtt válsághelyzetben volt a kiadó, hiszen korábbi munkatársai a Vogel lapjaihoz nagyon hasonló új kiadványok megjelentetését vállalták fel, és akkoriban az előfizetők, hirdetők között is elterjedt, hogy a Chip, a PC Guru jogutódját jelentik a hasonló új kiadványok. A német tulajdonos azonban néhány hét alatt felállította az új stábot, ismételten megjelentette a zászlóshajónak számító kiadványokat, majd rövidesen egy hetilap indításával is demonstrálta erejét. Ennek ellenére senki nem gondolt volna arra, hogy a kiadó folytatja terjeszkedését, és a Chip-konkurens Computer Panoráma felvásárlásával gazdagítja portfólióját.

A Computer Panoráma volt a legnagyobb győztese az újra kiadott Chip és a Magyar PC Magazin rivalizálásának, éppen ezen időszakban nőtt a lap példányszáma 35 ezerre, s a kiadó az idén 20 különszámot és 6 könyvet is megjelentet. 2003 első felében a cég jelentős, 34 százalékos növekedést ért el.

A Computer Panoráma Kft. továbbra is önálló cégként működik tovább. Az új tulajdonviszonyok ellenére a Computer Panoráma és a Chip magazinok egymástól függetlenül önálló tartalommal jelennek majd meg.