Átadták a gazdasági minisztérium új honlapját

forrás Prim Online, 2003. augusztus 19. 13:11
Augusztustól 19-től érhető el nyilvánosan a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium új, integrált intra- és internetes portálja. Az új portál kialakítása nemcsak egy egyszerű továbbfejlesztés, a fejlesztéssel párhuzamosan számos változás is történt a GKM belső működésében. Az új portál egyéves munka eredménye, a koncepció megalkotása tavaly augusztusban, a műszaki fejlesztés tavaly novemberben indult.

Az új szerkesztőségi rendszer és portál a minisztérium reményei szerint a GKM teljes átalakulásának katalizátora lesz. A GKM megalakulásakor, múltja miatt, a titkok minisztériuma volt, rengeteg nem nyilvános dokumentummal, ügyfélszolgálat nélkül, szinte megközelíthetetlenül. A most útnak indított új portál egyik fontos eleme annak a programnak, amelynek célja a minisztérium működésének átláthatóbbá tétele a nyilvánosság és a minisztérium vezetése számára is.

A portál mögött egy olyan szerkesztőségi rendszer üzemel, ami egyben a GKM új szervezeti memóriájaként fog funkcionálni, és fokozatosan bele kerül minden nem minősített végleges szöveges tartalom és adat. Ez a szerkesztőségi rendszer egyszerre szolgálja a nyilvánosságot és a belső munkavégzést támogató intranetet is.

A szolgáltató minisztérium

A portál egyre inkább tükrözi a GKM szolgáltató minisztériumi filozófiáját, és egyszerre kínál sokkal több ingyenes szolgáltatást a sajtó munkatársainak, a vállalkozásoknak, az állampolgároknak, a kutatóknak is. A portál műszaki keretrendszere rugalmas, és jelentős továbbfejlesztés nélkül többletszolgáltatások nyújtására képes.

A rendszerbe először azokat az információkat helyezik el, amelyek elhagyják a minisztérium épületét.