UPC: chello szolgáltatás az észak-dunántúli régió négy városában is

Kovács Attila, 2003. augusztus 23. 15:02
A UPC Magyarország Kft. augusztus 22-én Veszprémben, Kovács Kálmán hírközlési miniszter jelenlétében sajtótájékoztatón jelentette be, hogy immár az észak-dunántúli régióban is bevezette chello kábeles gyorsinternet-szolgáltatását.
Így mostantól már a veszprémi, tatabányai, dunaújvárosi és várpalotai kábeltelevíziós hálózatok mentén élő családok is élvezhetik a szolgáltatás által kínált, telefondíj nélküli, állandó, nagy sebességű világhálós kapcsolat előnyeit. A bővítéseknek köszönhetően újabb 70 ezer háztartás csatlakozhat a legkorszerűbb módon az internetes szórakozás, információ, kommunikáció és munkalehetőség világához.

A közelmúltban végzett nagyarányú, saját erőből, központi támogatás nélkül megvalósított fejlesztéseknek köszönhetően a UPC kábeltelevíziós hálózata ma már az észak-dunántúli régió több városában is alkalmassá vált arra, hogy azon keresztül az ismeretszerzésre, kikapcsolódásra vagy kapcsolattartásra vágyó felhasználók gyors és kényelmes kapcsolatot teremtsenek a világhálóval is.

Kovács Kálmán a tájékoztatón bejelentette: a kormányzat az eddigi támogatási és pályázati lehetőségeken túlmenően ezután is programszerűen további lépéseket tesz a szélessávú internethálózatok fejlesztésének ösztönzése érdekében.

Kovács Nimród, a UPC Közép-európai Csoportjának elnöke a bővítés kapcsán kiemelte: az internet merőben újszerű használatát lehetővé tevő szélessávú szolgáltatás iránti egyre növekvő igényt tapasztalva a UPC az idén is tovább folytatja kábelhálózatai korszerűsítését, hogy minél több család léphessen be a lehető legkényelmesebb módon a szórakozás, az információ és a kommunikáció új világába. A cég a társadalmi szerepvállalását pedig azzal kívánja jelezni, hogy továbbra is egyre több oktatási intézmény számára - sok esetben ingyenesen - biztosítja az internetkapcsolatot kábelhálózatain keresztül.