Ericsson GPRS, WAP, MMS a Mobimaknak

forrás Prim Online, 2003. augusztus 25. 12:44
Sikeresen lezárult az Ericsson Magyarország projektje a macedón Mobimak részére. A cég mobil csomagkapcsolt gerinchálózatot (GPRS) és multimédiás üzenetküldő rendszert (MMS) szállított egyidejűleg a Mobimak részére.
A Mobimak macedón mobilszolgáltató előtt új piaci szegmens nyílt meg az Ericsson Magyarország gyors és hatékony segítsége által, amelynek során az cég szakemberei nemrégiben befejezték a GPRS/MMS projekt kivitelezését. Ezentúl a Mobimak minden előfizetője számára elérhető a GPRS szolgáltatás beleértve olyan szolgáltatásokat is, mint a továbbfejlesztett internet és WAP elérés, és az MMS.

A Mobimak GSM rendszerét teljes egészében az Ericsson szállította, így kézenfekvő döntésnek bizonyult a kapcsolat folytatása a GPRS és MMS területén is. A szerződést 2003. februárjában írta alá a két cég. A GPRS és MMS rendszerek egyidejű installálása complex feladat volt, amely jelentős mérnöki munkát igényelt a hálózattervezés és az adatfeltöltés területén. Az Ericsson Magyarország csapata 2003 áprilisában kezdte meg a rendszer installálását, tesztelését és integrálását.