Még egyszerűbb az adatmentés a Maxtor új eszközével

Tóth Kristóf, 2003. augusztus 27. 09:04
A merevlemezgyártó Maxtor kedden adta ki új külső meghajtóját, amely egy gombnyomásra elkészíti a fontos adatok biztonsági másolatát. Az új készülék alumínium házban kapott helyet, és olyan új funkciókkal rendelkezik, mint a kibővített rendszer biztonsági másolat, az alkalmazások gombnyomással való elindításának lehetősége, illetve a továbbfejlesztett energiatakarékossági rendszer.
A Maxtor OneTouch névre hallgató termékcsalád egyszerű, és gyors megoldást kínál az adatmentési kérdésekre, amelyet a felhasználók gyakran elhanyagolnak, mondta Paul Streit, a Maxtor személyes adattárolással foglalkozó marketingmenedzsere. "A legtöbb felhasználó nem végzi el ezt a rendkívül fontos feladatot, mert kényelmetlennek, nehézkesnek érzi" - mondta Streit.

A OneTouch termékcsalád a Maxtor Personal Storage 5000 sorozatára épül, amely szintén lehetővé teszi a rendszer teljes adatmentésének elvégzését egyetlen gombnyomással. A felhasználóknak először be kell állítaniuk, hogy a későbbi adatmentések során mely információkat kívánják a külső egységre másolni. Ezek után a külső egységen lévő gomb megnyomásával az adatmentés elindul, és automatikusan lezajlik.

Streit szerint a Onetouch család a teljes rendszert is el tudja menteni, és a későbbiekben lehetőség nyílik egy korábbi rendszerállapot visszaállítására, amennyiben a rendszer meghibásodna, vagy egyéb okból a korábbi állapotra lenne szükség. A felhasználó azonban más célra is felhasználhatja a külső egységen lévő nyomógombot, így például egy adott alkalmazás elindítására is "beprogramozhatja" azt. A Maxtor szerint az egység így digitális fotóalbummá, zenegéppé, vagy videólejátszóvá is alakítható.

A legkisebb OneTouch modell 120 GBájtos merevlemezt tartalmaz, ára pedig 199,95 dollár. A csúcsmodell 300 GBájtos, és 399,95 dollárért vásárolható meg. A készülékek a PC és Mac számítógépekkel egyaránt kompatibilisek, és kialakítástól függően USB, FireWire, vagy mindkét csatlakozóval rendelkeznek.