Informatikai milliárdok: ahogy a Kehi látja

Szalay Dániel, 2003. augusztus 28. 10:37
[fsimage 1 left]A fokozott érdeklődésre való tekintettel a Miniszterelnöki Hivatal honlapján közzétették a mostanában sokat emlegetett, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal által készített jelentést, mely súlyos megállapításokat tartalmaz az Orbán-kormány idején megalakított Informatikai Kormánybiztossággal kapcsolatban. Ismeretes, hogy a Kehi-jelentésbe való betekintés után a kormány feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a rendőrségen.
Prím Online-nak adott interjúban tegnap előtt Sík Zoltán, az IKB kormánybiztosa politikai jellegű támadásnak minősítette az ügyet. Tegnap Stumpf István, az Orbán-kormány kancellárminisztere is méltánytalan politikai támadásnak nevezte a Kehi-jelentést. Mindketten azt is sérelmezték, hogy a jelentést nem hozták nyilvánosságra. A nyilvánosságra-hozatal most megtörtént. A jelentés az alábbi címről teljes terjedelmében letölthető: http://www.kancellaria.gov.hu/szolgaltatas/dokumentum/ikb_kehi.rtf
A következő oldalakon témák szerint szó szerinti idézetekkel megpróbáljuk kiemelni a Kehi jelentés legizgalmasabb részleteit, azokat, amelyek a konkrét vádakat, szabálytalanságnak minősített eljárásokat tartalmazzák.