Nokia N-Gage - Electronic Arts együttműködés

Kollár Csaba, 2003. augusztus 28. 13:14
A Nokia ma jelentette be, hogy együttműködési megállapodást kötött az Electronic Arts-val, amelyik a világ vezető interaktív szabadidős szoftverekkel foglalkozó vállalata. A szerződés értelmében a Nokia a közkedvelt Nokia N-Gage platformján az Electronic Arts [EA] fejlesztéseit is megjelenteti. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a világviszonylatban 2003 október 7-én induló programban a Nokia N-Gage számára az EA piacvezető játékainak egy részével is találkozhatnak majd a játékosok.
Az EA elnökhelyettese Nancy Smith úgy kommentálta a mostani együttműködési megállapodást, hogy „ez egy remek lehetőség a számunkra, hogy kiterjesszük termékeink – mint pl. az EA SPORTS és az EA GAMES –felhasználási lehetőségeinek a körét egy új és figyelemre méltó játékplatformra. Szeretnék a Nokia N-Gage lehetőségeit minél jobban kihasználni."

Ilkka Raiskinen a Nokia Mobile Phones fejlesztésekért felelős elnökhelyettese hasonló optimizmusról tett tanúságot: „nagy öröm számunkra az Electronic Arts-val való együttműködésünk, mivel vitathatatlan a vállalat piacvezető szerepe saját üzletágában. Az elmúlt években az EA egy új ipari szabványt is bevezetett a játékfejlesztés és az interaktív játékok területén. Az olyan kiváló cégekkel való együttműdökésünk, mint az EA tovább erősíti a Nokia világvezető szerepét a mobilkommunikációs piacon, illetve azon belül hosszú távú sikerekhez segíti hozzá a Nokia N-Gage platformot."