Fociközvetítés mobiltelefonra

Kollár Csaba, 2003. augusztus 28. 18:37
A Premium TV online futballhálózat együttműködési megállapodást kötött az Orange és a T-Mobile vállalatokkal, hogy már a közeljövőben mobilkörnyezetben is elérhetőek legyenek a különböző focimeccsek és egyéb, focival kapcsolatos dolgok.
A Premium TV, mely több mint 80 hivatalos website-on működik, hivatalos közleményében elmondta, hogy „a vezetékes kommunikáció mellett egyre fontosabbnak érezzük azt, hogy az általunk nyújtott szolgáltatások mobiltelefonon keresztül is elérhetőek legyenek. Együttműködő partnereinkkel, a T-Mobile-val és az Orange-val közösen már a közeljövőben olyan mobilportálokkal és WAP site-okkal jelenünk meg, melyek a különböző rangadókról tájékoztatnak, lehetővé teszik a kedvenc klub logojának letöltését, vagy a legfrissebb hírek/háttérinformációk elolvasását, és természetesen a meccsek megtekintését is."

A Premium TV legtöbb szolgáltatása pénzbe kerül, mégis a cég bízik benne, hogy az érdekes és egyedi tartalom, valamint a tartalom folyamatos frissítése miatt újabb fogyasztói csoportokkal gazdagodhat ügyfélköre. A vállalat tervei szerint az idei futballszezonban több mint negyedmillió logot és csapatcímert tud majd eladni.

Elemzők rámutatnak arra, hogy a mobilszolgáltatóknak, illetve a különböző mobilszolgáltatásokkal és alkalmazásokkal foglalkozó vállalatoknak a jelenleginél szorosabb kapcsolatot kellene kialakítani olyan népszerű területen működő szervezetekkel, mint amilyen a foci. A foci iránt ugyanis szinte az egész világon töretlen az érdeklődés, a szurkolók jelentős része pedig – akár fizetős szolgáltatás keretében is – szívesen iratkozik fel a klub SMS listájára, tekinti meg a játékosok fényképét és egyéb adatait, olvassa el a legfrissebb híreket, tekinti át az eseménynaptárt, idézi fel egy régebbi meccs emlékezetes pillanatait, vagy követi nyomon az élő közvetítést.