Közös fejlesztőközpontot épít az Intel és a Legend

Tóth Kristóf, 2003. augusztus 28. 22:16
Közösen épít fejlesztőközpontot Kínában a chipóriás Intel, és Kína legnagyobb PC gyártója, a Legend. Az új központban a társaságok az otthoni hálózatokkal, illetve biztonsági megoldásokkal kapcsolatos fejlesztéseket fognak végezni.
A kínai Legend az ország PC piacának egyharmadát uralja, ráadásul a társaság kizárólag Intel processzorokat alkalmaz számítógépeiben. A két stratégiai partner a közeljövőben egy olyan, közös fejlesztőközpontot tervez létrehozni a Legend pekingi központjában, amelyben kezdetben 30 - 40 kutató fog dolgozni.

A közös kutatások középpontjában olyan technológiák fognak állni, amelyek lehetővé teszik a televíziók, számítógépek, és egyéb eszközök összekötését egy digitális otthoni hálózatba. Az új központ emellett a számítógépes biztonsági megoldásokhoz kapcsolódó kutatásokat is fog végezni.

A megállapodás anyagi részletei, illetve a kutatóközpont várható megnyitásának ideje egyelőre nem ismertek.

A kínai Legend, amely egy ideje az angol Lenovo márkanevet használja a társaság által forgalmazott PC-ken, a közelmúltban csatlakozott ahhoz az ipari szövetséghez, amely többek között a Microsoft, Sony, Hewlett-Packard, illetve Samsung cégeket tömöríti, és a digitális audió- és videóanyagok különböző elektronikai készülékek közötti továbbításának szabványosításán dolgozik.

A szövetség célja egy olyan szabványos interfész kialakítása, amely lehetővé teszi a digitális audió- illetve videó tartalmak továbbítását az otthoni digitális hálózatra kapcsolódó számítógépek, illetve szórakoztatóelektronikai eszközök között.