3 és Motorola: új MP3 telefon

Kollár Csaba, 2003. augusztus 31. 21:59
Anglia elsőszámú harmadik generációs mobilszolgáltatója, a 3 bejelentette, hogy szeptembertől egy olyan új Motorola-modell forgalmazását kezdi el, amelyikbe már teljes értékű MP3 lejátszót építettek.
A 3 szűkszavú közleménye nem szól arról, hogy mit értenek a „teljes értéken", ugyanakkor a készülék többi tulajdonsága figyelemre méltó. Az A920 típusjelzésű modellt a két vállalat közösen fejlesztette, elsősorban a 3 által üzemeltetett hálózatok számára. A készülékben – a közlemény szerint – a telefon, a videó (kamera), a PDA, valamint az MP3 és megannyi játék egyaránt helyet kapott, így valóban sokoldalú modellt vásárolhatnak majd meg a fogyasztók.

Elemzők kiemelik, hogy a 3 és a Motorola közös fejlesztése dicséretes, mivel így a fejlett hardverrel a mobilszolgáltató szintén fejlett és korszerű szolgáltatásai és alkalmazásai maximálisan kihasználhatók. A széles szolgáltatási palettán megtalálható a videotartalom, a zenei videók, a filmelőzetesek, valamint a hírklipek is. A készülék a Symbian v7.0 operációs rendszeren alapul, érintőképernyős és megtalálható benne a kézírás felismerő szoftver is.

A 3 az előzetes tervek szerint 2003 végére mintegy 1 millió ügyféllel szeretne büszkélkedni. A jelenlegi piaci előrejelzések úgy tűnik, nem támasztják alá a terveket, hacsak karácsony környékén nem tud a mobilszolgáltató kedvezményes ajánlataival egy nagyobb előfizetői réteget megfogni.