OKI: Javuló pozíció a digitális színes nyomtatók piacán

forrás Prim Online, 2003. szeptember 2. 20:39
A nyomtatott üzleti kommunikáció szakértőjeként ismert Oki a hatodikról a negyedik helyre lépett elő a professzionális színes nyomtatók piacán. Ez az eredmény elsősorban az Oki újonnan bevezetett színes nyomtatóinak köszönhető, ugyanis az ágazatban az Oki rendelkezik az egyik legszélesebb kínálattal professzionális színes nyomtatókból.
A színes üzletág összességében 25 százalékát teszi ki az Oki negyedéves európai árbevételének. Az elmúlt évben a vállalatnak 78 százalékkal sikerült felfuttatnia ezen a területen elért értékesítési volumenét. Az Oki várakozásai szerint ez év végére 50 százalékra emelkedik majd a színes üzletág részaránya a színes nyomtatók piacának gyors növekedéséből és az Oki ügyfélkörének bővüléséből eredően.

Az Oki professzionális színes nyomtatópiacon regisztrált előretörése a vállalat újításainak, nemrég bevezetett új generációs C7000 és C9000 sorozatainak, valamint a tavaly novemberben útjára bocsátott C5000 sorozat óriási sikerének köszönhető.

A cég hihetetlenül sikeres volt Norvégiában, ahol az IDC felmérése szerint első helyen végzett. Spanyolországban, Svédországban és Görögországban második helyet szerzett, míg a többi országban a harmadik illetve a negyedik helyre sorolták.

Ha a számokat lebontjuk a színes nyomtatási piac Oki által is lefedett szeletére (10 oldal/perc feletti sebességű nyomtatók), az Oki a második helyet tudhatja magáénak Európában. Olaszországban, Norvégiában, Spanyolországban és Görögországban vezet, a többi 12 államban pedig – Franciaországot, Németországot és az Egyesült Királyságot is beleértve – a második helyen áll.