Információs műveltség - nemzetközi konferencia

forrás Prim Online, 2003. szeptember 4. 20:35
Október 16-17. között kétnapos nemzetközi konferenciának ad helyet az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum - adta hírül a Sulinet. A rendezvény egyik célja annak bemutatása, hogy a tudásalapú társadalom igényei által létrehívott új műveltségi területek és tanítási, tanulási módszerek hogyan épültek be az oktatásba.
A Tudásalapú társadalom - információs műveltség című konferencia szervezői a rendezvény alkalmával nemzetközileg elismert szakemberek segítségével igyekeznek bemutatni az információs és kommunikációs technológia (ICT=IKT) jelenlegi helyzetét, különös tekintettel a közoktatás szabályozására, tantervfejlesztésre és stratégiai tervekre.

A kétnapos konferencia során a téma iránt érdeklődő pedagógusoknak alkalmuk nyílik összevetni a megismert külföldi hosszú távú oktatási programokat, kidolgozott követelményrendszereket és a hazai terveket, kezdeményezéseket hasznosításuk érdekében. A szervezők további célja, hogy "felsorakoztassák" a különböző iskolai könyvtárosokat, ill. a könyvtáros-tanárokat képző intézmények programját és azt, hogyan jelenik meg a képzésben az oktatás tartalmaként az információs műveltség, ezzel pedig támpontokat adjanak az új ismeretek eredményes átadása, készségszintű elsajátíttatása érdekében.

Jelentkezési határidő: 2003. szeptember 24. A konferenciáról, a jelentkezésről további információkat olvashatnak az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum honlapján (http://www.opkm.hu/).

Kovács László