Megújul a kormányzati portál

forrás Prim Online, 2003. szeptember 9. 08:48
2003. szeptemberétől az ekormanyzat.hu kormányzati portál megújul, és a továbbiakban egy nagyobb internetes kormányzati egység, a Magyarország.hu szekciójaként működik tovább.
A szekció a http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo oldalon érhető el.

Az átállást az tette lehetővé, hogy a kormány 2002 novemberében kormányhatározattal szabályozta a portál működését. A Magyarország.hu 2003 februárjában már ennek köszönhetően kezdhette meg munkáját.

Az új portál sokoldalúbb, így összetettebb is, mint a régi. Az ekormanyzat.hu-n megszokott információk továbbra is megtalálhatók rajta, ám ezek mellett több újdonsággal is találkozhatunk.

A szolgáltatások továbbra is elérhetőek lesznek a http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/szolgaltatasok oldalon.

Fontos újítás a fórum használata, mely - eltérően a máshol megszokottaktól - nevesített. Azért működik így, mert a felhasználók névvel vállalt felvetései eljutnak a közszolgálat illetékeseihez, a Miniszterelnöki Hivatal kompetens szakembereihez, így a fórum kapcsolatot teremt az állampolgár és a közigazgatás között.

A szolgáltatás igénybevételéhez, bejelentkezés után, a https://secure.magyarorszag.hu/akkreditacio.html oldalon leírtaknak megfelelően akkreditálnia kell magát a felhasználónak. Ha ezt nem kívánja megtenni, akkor nem akkreditált, hanem csak regisztrált felhasználó lesz, és így nem lesz hozzászólója a fórumoknak.

Szeptemberben befejeződik a közel egy éve tartó átállási időszak, a későbbiekben pedig - ősztől - bővül a szolgáltatások köre.

Az oldal munkatársai számítanak az olvasók véleményére, ötleteire a folyamatosan fejlődő Kormányzati Portál létrehozásában. A megjegyzések, kérések-kérdések a http://www.magyarorszag.hu/kapcsolatfelv.html oldalon juttathatók el a szerkesztőkhöz.