IHM: együttműködés az orosz társminisztériummal

forrás Prim Online, 2003. szeptember 9. 09:01
Együttműködési megállapodást kötött a magyar és az orosz informatikai miniszter. A megállapodás a kormányzati kapcsolatok erősítése mellett fejleszti az üzleti és a tudományos kapcsolatrendszert is.
A hírközlés és az információs technológiák terén való együttműködésről szóló megállapodást írt alá Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter Leonyid D. Rejman orosz informatikai és hírközlési miniszterrel hétfőn. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) közleménye szerint a megállapodás megfogalmazza a hírközlés és az információs technológiák terén való magyar-orosz együttműködés fő irányvonalait, keretet adva a kétoldalú kapcsolatok e területeken való további fejlesztéséhez. Kifejezett hangsúlyt kapnak azok a területek, amelyekben a két országnak aktuális tennivalói akadnak, így a digitális írástudás elterjesztése, a digitális szakadék csökkentése, az e-közigazgatás, az elektronikus kereskedelem, illetve az informatikai biztonság. A dokumentumban a hírközlési kapcsolatokat érintően kiemelt témaként szerepel a digitális televíziós és rádiós műsorszórás is. A kormányzati szintű kapcsolatok fejlesztése mellett a megállapodás kitér az üzleti, illetve a tudományos-kutatási együttműködés elősegítésére is.

Az elmúlt időszakban a két szaktárca között aktív együttműködés alakult ki, ennek konkrét eredménye a hétfői megállapodás.