Megkezdi működését a Freebolt.hu

Kiss Ádám Zoltán, 2003. szeptember 10. 23:31
[smallimage 1 left] A napokban kezdi meg működését Magyarország első ingyenes webáruház-rendszere, a freebolt.hu.
A webszolgáltatás elsődleges célja, hogy egy alapszintű webáruház-szolgáltatást kínáljon már meglévő bolttal rendelkező kisvállalkozásoknak., melyek most szeretnék az internet segítségével szélesíteni az eladási csatornáikat.

A freebolt.hu szolgáltatás egy almodul a freeportal.hu szintén ingyenes portálrendszerében.

Rövid áttekintés a webes vásárlás mai magyar gyakorlatáról: Az internetes webáruházak többségükben ma csupán kibővítései a meglévő hagyományos kereskedelmi formáknak. Nagyon ritka az olyan eset, ahol a vevők csak az interneten keresztül érik el az adott cég termékkínálatát. Sok cégvezető azt a felfogást preferálja, hogy az internetes webáruházak fogalma nem más, mint egy internetes reklám alacsony havi költségért. Több működő nagykereskedelmi webáruházat vizsgálva kiderül, hogy a legnagyobb előnyt az nyújtja, hogy a kiskereskedő az interneten keresztül tudja összeválogatni/lefoglalni az adott árut, és a boltban "már csak" át kell venni az előre összeállított termékcsomagot, csökkentve ezzel a várakozással eltöltött időt.

A http://freebolt.hu internetes webáruházrendszer jelenleg a következő szolgáltatásokat kínálja, melyek a jövőben várhatóan bővülni fognak: tetszőleges termékkategória létrehozása, kétszintű rendszerben, nyitó/bemutatkozó rész kitöltése (pl.: vásárlási infó), árképzés módjának meghatározása (pl.: nettó/bruttó), termékátvételi módok megadása, árlista, termék leírások, listák nyomtatása, termékekhez képfeltöltési, ill. rövid/részletes leírás kitöltésének lehetősége.