Szoftveres megoldás GPRS kamerás mobiltelefonokhoz

Kollár Csaba, 2003. szeptember 11. 09:11
Az fg microtec olyan szoftveres megoldást fejlesztett ki, amivel a GPRS kamerás mobiltelefonoknál le lehet csökkenteni az MMS képek átviteli idejét, illetve a szoftverrel optimalizálható az átviteli minőség alacsony energiafelhasználás mellett.
Az fmM1251 típusjelzésű fejlesztés mától érhető el, így vélhetőleg már a közeljövőben találkozhatunk olyan mobiltelefon gyártó cégekkel, amelyek ezzel a szoftverrel optimalizálják az MMS szolgáltatásokat

A jelenlegi gyakorlat szerint egy GPRS-kompatibilis kamerás mobiltelefonnak mintegy 40 másodperc kell egy 10 KB-os kép továbbításához átlagban. Ezenfelül a 10 KB-os képek képminősége meglehetősen rossz. Ezért válaszolták a fogyasztók az fg microtec felmérésében azt, hogy célszerű lenne olyan fejlesztéssel megjelenni, amelyik jelentősen javítja a kép minőségét, ugyanakkor nem, vagy csak alig növeli meg annak fizikai méretét.

Az ARC Group jelentése szerint világviszonylatban mintegy 55 millió fogyasztónak lesz 2003 végére kamerás mobiltelefonja, ami kétszerese a 2002-es adatoknak.