Kiadták a képernyők áramfogyasztás-mérésével kapcsolatos ajánlást

forrás Prim Online, 2003. szeptember 18. 14:33

A Mobile PC Extended Battery Life Working Group (EBL WG) kibocsátotta ajánlásait, amelyeknek célja, hogy lehetővé tegye a kijelző alrendszerek egységes és következetes fogyasztásmérését a mobil PC LCD iparágban.
A Display Subsystem Power Measurement Recommendations című ajánlások kiterjednek a panel elektromos fogyasztásának, a háttérvilágításnak és a képernyő fényerejének mérésére, továbbá a megfelelő színminták használatára, a környező helyiség állapotára és berendezések egy javasolt listájára.

A képernyők általában a mobil PC-k áramfogyasztásának jelentős részét teszik ki. Általános ipari trend a mobil PC-k áramfogyasztásának csökkentése, amiből a kijelző alrendszerek sem maradhatnak ki. A Display Subsystem Power Measurement Recommendations ajánlások célja, hogy segítsék a mobil PC-k LCD kijelzőinek és a mobil PC-k gyártóit, egységes eljárásokat biztosítva e kritikus alrendszer áramfogyasztásának méréséhez.

A Display Subsystem Power Measurement Recommendations dokumentum az EBL WG webhelyén található. A EBL WG webhelyen továbbá megtalálható lesz az ajánlásokat alkalmazó háromwattos vagy alacsonyabb fogyasztású mobil PC kijelző panelek listája.