Szakmai nap a Magyar Információs Társadalom Stratégiáról

Kovács Attila, 2003. szeptember 18. 14:47

Mintegy 110 résztvevővel szakmai vitanapot tartottak szeptember 18-án az IHM-ben az elkészült Magyar Információs Társadalom Stratégiáról (MITS).
Kovács Kálmán miniszter köszöntője után Bakonyi Péter, az IHM helyettes államtitkára átfogó képet adott a nyolc hónapos munkával a tárcánál kialakított stratégiáról, amely jövő kedden kerül az Információs Társadalom Koordinációs Tárcaközi Bizottság elé, majd szeptember 30-án indul a közigazgatási egyeztetés, és amelyet a tervek szerint október végéig a kormány elé terjesztik.

Baja Ferenc, a MeH államtitkára ismertette ez után az eKormányzat stratégiát, amely itt került először szakmai fórum elé. A stratégia alapján hat átfogó elektronikus kormányzati alprogramot kívánnak elindítani: alapinfrastruktúra, eSzabályozás, eHatékonyság, eSzolgáltatások, eTudásfejlesztés és EU-integráció.

Az államtitkár szerint az konkrétan az igazolványok és az adó terén lesz 2005-ig leginkább előrelépés az elektronikus ügyintézésben. Elhangzott az is, hogy az eKormányzat stratégiával a kidolgozók saját oldalukrüól alapot is szeretnének adni a MITS-nek.