Nokia - Visa együttműködés az m-commerce területén

Kollár Csaba, 2003. szeptember 24. 00:13

A fejlesztések középpontjában a Nokia mobil pénztárca elnevezésű alkalmazásai, valamint a Verified by Visa szolgáltatás áll.
A Nokia és a Visa megállapodott abban, hogy együttműködik a jövőben megjelenő m-commerce alkalmazások fejlesztésében, illetve elterjedésében. Mindkét fél azt reméli, hogy a közös munka eredményeképpen a mobiltelefon-tulajdonosok az eddiginél lényegesen többször veszik igénybe a mobiltelefon nyújtotta mobilfizetési lehetőségek akár online, akár offline változatait. A fejlesztések középpontjában a Nokia mobil pénztárca elnevezésű alkalmazásai, valamint a Verified by Visa szolgáltatás áll.

A Nokia a mobil pénztárca alkalmazást elsőként a 6220 és a 6600 modelljein mutatja be, de a vállalat szóvivője ígéretet tett arra, hogy a szolgáltatás több modellen is elérhető lesz, az eddigieknél is magasabb biztonsági követelmények mellett. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók biztonságosan adják meg felhasználói nevüket és jelszavukat a különböző mobilszolgáltatások számára úgy, hogy közben megadják Visa kártyájuk adatait is. A rendszert úgy fejlesztették ki, hogy az összes személyes adat kódolásra kerül, és az alkalmazás csak egy PIN szám begépelésével érhető el.