Társadalmi vitán az e-kormányzat stratégia

forrás Prim Online, 2003. szeptember 28. 13:03

A MeH Elektronikus Kormányzat Központ elkészítette az e-kormányzat 2005 stratégia és programtervét, amelyet a Magyarország.hu-n társadalmi vitára bocsátottak.
Az E-kormányzat 2005 stratégia és programterv a Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) része. A tervezet legfontosabb feladata, hogy láthatóvá tegye a közigazgatás érintett szereplői számára a kormányzati munka megújításának kiindulópontjait, elveit, várható hatásait, következményeit, lehetőséget adva az igazodásra és a partneri szerepek kialakítására. A stratégia lényege, hogy az e-kormányzással kapcsolatos hiteles alapüzeneteket fogalmazzon meg a társadalom számára, érzékeltetve a kormány eltökéltségét az állam szolgáltató jellegének erősítésére irányuló folyamatok végigvitelében.

Az E-kormányzat 2005 stratégia és programterv már járt a különböző szakmai fórumokon, de a stratégiai tervezés lehetővé teszi a fokozatos módosításokat. A Magyarország.hu-n az érdeklődők a dokumentum letöltése mellett jelezhetik észrevételeiket is a strarégiával kapcsolatban.