Norton AntiVirus 2004

forrás Prim Online, 2003. szeptember 30. 23:03

A Symantec be jelentette a Norton AntiVirus 2004-et, a világ egyik
legmegbízhatóbb víruselhárító megoldásának legújabb változatát, melynek
széleskörű elérhetősége szeptember elején várható.
Legkorszerűbb, új eljárása alapvetően fontos védelmet nyújt a Norton AntiVirus 2004 felhasználóinak az egyes feljövőben levő, nem vírusjellegű veszélyforrások, így a kémszoftverek és a billentyűzést naplózó programok ellen. Az otthoni és a kis irodai felhasználók előre kivédhetik a Norton AntiVirus 2004-gyel a titkosság és a védelem azon sérüléseit, amelyeket gyakran az ilyen, nem vírusjellegű veszélyforrás okoz.

A termék korábbi változataihoz hasonlóan a Norton AntiVirus 2004 az összes fájl rosszakaratú programok elleni átvizsgálásával, valamint a vírusok, a férgek és a trójai programok felhasználói beavatkozást nem igénylő, önműködő eltávolításával továbbra is a legkisebb ráfordítással elérhető legnagyobb védelmet biztosítja. A Norton AntiVirus 2004 felhasználóinak az új netes veszélyforrások elleni védettségéről a netre kapcsolódáskor új víruselhárító-frissítéseket kereső Symantec LiveUpdate gondoskodik. A LiveUpdate önműködően, a munka megzavarása nélkül, a háttérben tölti le a frissítéseket, ezáltal a felhasználók nyugodtak lehetnek afelől, hogy víruselhárítójuk a legjobb tudása szerint dolgozik.

A Norton AntiVirus 2004 professzionális változatban is rendelkezésre áll. Ez az alapváltozat valamennyi jellemzője mellett további, az adatok sértetlenségét és biztonságát védő tulajdonságokkal is rendelkezik. A Norton AntiVirus 2004 Professional-ben egy adathelyreállító és egy adat-kitakarító összetevő is található. Az előbbivel a megsérült vagy véletlenül törölt fájlok állíthatók helyre, míg az utóbbi a szándékosan törölt állományok digitális „ledarálását" végzi. Az egynél több PC-vel rendelkező háztartások és kis irodák védelmének segítése érdekében a Norton AntiVirus 2004 Professional két számítógépre szóló licenccel kerül forgalomba. A kisvállalkozások számára a Norton AntiVirus 2004 Professional 5 és 10 felhasználós kis irodai csomagban is kapható lesz.