SPC tesztközpontot nyitott Budapesten az IBM

Kovács Attila, 2003. október 2. 13:01

Az IBM Magyarország vezetői október 2-án sajtótájékoztatón jelentették be, hogy kibővítették a budapesti központot, mely mostantól független szoftverfejlesztőknek, a megfelelő legújabb változatú hardver- és szoftverelemekkel és az IBM szakembereinek segítségnyújtásával tesztelési központként (IBM terminológiában Solution Partnership Centerként – SPC-ként) áll a rendelkezésre.
A Kelet-Európában negyedik ilyen központ kifejezetten a kis- és középvállalatok igényeivel foglalkozik, egy 200 millió dolláros világméretű beruházás keretében, melynek célja az IBM üzleti partnerei tevékenységének támogatása. A ma mintegy háromszáz partner előtt megnyílt SPC központ az Infoparkban, az IBM székházában található, vezetője Beer György.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a központ azoknak a szoftverszállítóknak nyújt segítséget, akik az on-demand e-business környezethez kívánnak megoldásokat fejleszteni és telepíteni. A központ saját megoldásaik teszteléséhez biztosít lehetőséget a fejlesztőknek az IBM köztes szoftvereken (WebSphere, DB2, Lotus, Tivoli), és a legújabb IBM eServer xSeies és pSeries rendszereken, valamint SAN tároló hálózaton, illetve grafikus munkaállomáson. A budapesti SPC támogatja azokat a fejlesztőket is, akik alkalmazásaik portolását és tesztelését az IBM Linux-kompatíbilis rendszerein végzik. További információ: www.ibm.com/hu/spc