Együttműködési megállapodást kötött a HíF és az IVSZ

forrás Prim Online, 2003. október 2. 19:16

A hazai információs társadalom minél gyorsabb és szélesebb körű kiépítése érdekében október 1-jén együttműködési magállapodást írt alá Frischmann Gábor a Hírközlési Felügyelet (HíF) elnöke és Kóka János az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke. A megállapodás célkitűzéseinek megvalósulását évente kölcsönösen áttekintik.
Az IVSZ és a HíF a jövőben közösen lépnek fel az elektronikus aláírás használatának elterjesztése érdekében. A munka során elsőként áttekintik a hatályos jogszabályokat abból a szempontból, hogy mely előírások gátolhatják az elektronikus aláírás hazai elterjedését. Az együttműködés során törekednek az elektronikus aláírás használat népszerűsítésére, a bevált alkalmazások megismertetésére.

A szervezetek évente közös munkabizottsági ülésen tekintik át az e-kultúra térhódítása, az e-bizalom növelése érdekében általuk szükségesnek vélt lépéseket, közös ajánlásokat alakítanak ki, melyeket munkájuk során érvényesítenek. A Hírközlési Felügyelet és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége az együttműködés részeként az e-bizalom növelés érdekében kiemelt figyelmet kíván fordítani az informatikai biztonsági termék- és rendszertanúsítás piaci és igazgatási feltételeinek és kereteinek kialakítására.

Az IVSZ évente egy alkalommal egynapos tanácskozást rendez a HíF és az informatikai szakma képviselői számára a hazai informatika súlypontjairól és kiugrási lehetőségeiről. A HíF ugyancsak munkaértekezletet hív össze a szakmai érdeklődők számára a szabályozási-és hatósági jogalkalmazási környezet alakulásáról.

A jövőben a szervezetek kölcsönösen tájékoztatják egymást az általuk végzett összehasonlító jellegű kutatások eredményeiről.