Az EMC és az IBM kibővíti együttműködését

forrás Prim Online, 2003. október 8. 12:14

Az EMC és az IBM új megállapodása kibővíti tárolórendszereik,
szervereik és szoftvereik kölcsönös együttműködési képességeit és
kompatibilitását. Mindkét vállalat hisz abban, hogy erőfeszítéseik
eredményeképpen a heterogén tárolási környezetekben az EMC és az IBM
termékei egyaránt könnyebben telepíthetőkké válnak majd.
A megegyezés a két cég sokféle ajánlatát köti össze.

ˇ Az EMC és az IBM megállapodott a lemezes tárolóeszközökhöz használható programozási felületek – köztük a Storage Management Initiative Specification (SMI-S, „tárolóeszköz-felügyeleti kezdeményezés specifikációja") előírásainak megfelelően kialakított felületek – kicserélésének kereteiről. A cél a két társaság termékei közötti kölcsönös együttműködés fokozása.

ˇ A vállalatok a jelenlegi támogatási megállapodás kereteinek kibővítéséről is megegyeztek. A bővítés többféle szerver, tárolóeszköz és szoftvertermék támogatását jelenti, valamint a közös telepítések során felmerülő problémák gyorsabb megoldását és magasabb szintre emelését foglalja magában.

ˇ Az IBM az EMC rendelkezésére bocsátotta TotalStorage vállalati tárolószervere interfészeinek licencét, hogy az EMC kompatibilissé tehesse a Symmetrix DMX tárolórendszert a Peer-to-Peer Remote Copy (egyenrangú távoli másolás) és az Extended Remote Copy (XRC, kibővített távoli másolás) funkciókkal. A licencmegállapodásban további IBM-funkciókról is szó esik, így az EMC Symmetrix rendszerei például a FlashCopy, a Multiple Allegiance és a Parallel Access Volumes (PAV) funkciókat is támogatni fogják.