Vodafone-támogatás hátrányos helyzetű csoportoknak

forrás Prim Online, 2003. október 9. 09:57

A Vodafone a mai napon bejelentette, hogy még aktívabb szerepet vállal
a magyar társadalomban, s közel 50 millió forinttal segíti a rászoruló
rétegeket. A Vodafone amellett, hogy a világ vezető mobilszolgáltatója,
elkötelezte magát, hogy szociálisan felelős szerepet tölt be
világszerte, s ezen elkötelezettség kifejezéseként létrehozta a
Vodafone Magyarország Társadalmi Esélyegyenlőségért Alapítványt 2003
februárjában.
Magyarországon a célkitűzés egyszerű: a betegek és a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatása, különös tekintettel a gyermekekre. A Vodafone Magyarországra kerülése óta aktív szociális szerepet tölt be a társadalomban, sok olyan intézményt támogat, melyek a rászorulókat segítik.

A mobilszolgáltató 1999-es magyarországi megjelenése óta, három év alatt közel 80 millió forintot szociális célokra költött. A mobilszolgáltató budapesti és vidéki csecsemő- és gyermekotthonoknak juttatott több milliós adományt az elmúlt években, s emellett a Magyar Paralimpiai Biztottság hivatalos támogatója, amely segíti a sérült sportolókat az athéni olimpiára való felkészülésben.

A Vodafone tovább folytatja aktív karitatív tevékenykedését Magyarországon, s a 2003-as évben négyszer akkora összeget (összesen kb. 100 millió forintot) költ karitatív célokra az idén márciusban alapított Vodafone Magyarország Társadalmi Esélyegyenlőségért Alapítvány keretében.

Az Alapítvány céljai között szerepel a társadalmilag hátrányos helyzetű csoportok (romák, hajléktalanok, stb.) rehabilitációja, a beteg és fogyatékos gyermekek egészségügyi ellátásának segítése gyermekotthonokon, kórházakon keresztül. A Vodafone egyik fő célja, hogy a mobilkommunikációt hozzáférhetővé tegye a társadalom minden tagja számára, s ezáltal megkönnyítse életüket.