Készülő bizottsági honlapok

Kovács Attila, 2003. október 14. 17:00

Az Országgyűlés informatikai és távközlési bizottsága október 14-én tartott ülésén Pettkó András, az MDF képviselője tájékoztatta a bizottság tagjait, hogy készülnek a bizottságok honlapjai.
A legjobban a környezetvédelmi bizottság weboldalának a kialakítása áll, ám várható, hogy 2004. január 1-jéig minden bizottság rendelkezni fog saját internetes oldallal. Mécs Imre (SZDSZ) képviselő hangsúlyozta, azért is fontos egy naprakész weboldal, mert az informatikai bizottság munkája és ülései iránt nyilvánul meg a legnagyobb érdeklődés. Márfai Péter (MSZP) a mai bizottsági ülés levezető elnöke szerint valóban dinamikus honlapot kell létrehozni és üzemeltetni.

Az informatikai bizottság egyébként a mai napirend szerint két témát tárgyalt:

az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot (T/5478. szám); megvitatták a bizottság feladatkörébe tartozó módosító javaslatokat; a hét javaslatból hármat támogatnak, négyet nem.
az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot (T/5578. szám); e pontnál az informatikai bizottság első helyen kijelölt bizottságként vitatott meg, fogadott el, illetve utasított el módosító javaslatokat (kettőt támogat - hármat nem).