e-improvisation.com: közép-európai zenei médiaportál

forrás Prim Online, 2003. október 16. 14:28

Az angolszász világslágerek térhódítása mellett nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy Közép-Európa országaiban rengeteg zenei tehetség és nagyszerű alkotás létezik. Ezek megismerése azonban nem könnyű feladat - leginkább a nyelvi nehézségek, s nem utolsósorban az angol nyelvű zenei honlapok hiánya miatt. Az október eleje óta elérhető zenei médiaportál, az "e-improvisation.com" az utóbbi problémát orvosolhatja hatékonyan.
E honlap angol nyelven tájékoztat Közép-Európa zenei eseményeiről, híreiről, s látja el az idelátogatókat információkkal a régió művészeiről. Részletes linkgyűjtemény sorakoztatja fel országonként a zenészek honlapjait, valamint a különböző specializált zenei oldalak linkjeit - az év végéig 7 közép-európai ország zenei linkjei lesznek megtalálhatóak. A legérdekesebb, ismertebb zenészekről külön oldalon angol nyelvű leírás is található, mely értékes eszköz lehet azon művészek számára, akik regionális ismertségre törekednek.

Az alapítók - akik között IT-szakemberek, vállalkozók és művészek is megtalálhatók - szándékai szerint az oldal képes lesz arra, hogy valóban közelebb hozza egymáshoz a régió művészeit és a közönséget. Egymás kulturális értékeinek mélyebb megismerése sokat javíthat a térségben élő népek kapcsolatán, s akár új piacokat is nyithat egyes zenészek előtt, akik számára az angolszász piacra való betörés jóval nehezebb lenne. Az oldalnak persze magas látogatottságra van szüksége, hogy e jótékony szerepet valóban betölthesse, amit ingyenesen letölthető hangminták, valamint a jövőben egyéb meglepetések biztosítanak.

Az e-improvisation.com alkotógárdája még ebben az évben számos lehetséges művészeti és üzleti partnerrel veszi fel a kapcsolatot, és segíti a művészeket egy hatékony regionális promóció elindításában. S természetesen várja azoknak a zenészeknek a jelentkezését, akik nem találják magukat a linkgyűjteményben.