Új nyilvános nyomtatási szolgáltatások a HP-től

Tóth Kristóf, 2003. október 19. 10:39

A Hewlett-Packard Ázsiában két új projektet indított annak érdekében,
hogy nyomtatóinak szolgáltatásait nyilvános helyeken is el lehessen
érni.
Az első projekt keretein belül a szállodai vendégek bérelhetnek Hewlett-Packard gyártmányú nyomtató berendezéseket, többek közt a régió Intercontinental és Amara Singapore hoteljeiben. A vendégek vezeték nélküli technológiákra épülő, Bluetooth kompatibilis Hewlett-Packard Deskjet 450 típusjelzésű nyomtatókat bérelhetnek néhány órára, vagy akár egész napokra. Ezenkívül lehetőség van a vezetékes és a megfelelő adapter használatával vezeték nélküli nyomtatásra is alkalmas Hewlett-Packard Photosmart 245-ös nyomtató kölcsönzésére is. Érdekesség, hogy az említett nyomtatókat nem csak hordozható számítógépek, hanem egyes Bluetooth kompatibilis mobiltelefonok segítségével is igénybe lehet venni. A Series 60 platformra épülő Nokia 3650, Nokia 6600, illetve Nokia 7650 „okostelefonok" tulajdonosainak mindehhez nem kell mást tenniük, mint feltelepíteni készülékeikre a HP Wireless Printing Platform for Mobile Phone nevezetű alkalmazást.

A világ legnagyobb számítógépgyártói között nyilvántartott vállalat munkatársai a szolgáltatás pontos árazásával kapcsolatban nem kívántak nyilatkozni, mondván, hogy az szállodáról szállodára változhat. Amennyiben egyébként egy bizonyos idő eltelte után a Hewlett-Packard vezetősége sikeresnek ítéli meg a projektet, a cég bérelhető nyomtatói különböző konferenciatermekben, várótermekben, kávézókban és éttermekben is felbukkanhatnak majd.

A vállalat másik új projektjének lényege, hogy áruházakban fixen elhelyezett Hewlett-Packard nyomtatókat helyeznek el, melyekre mobiltelefonok, kéziszámítógépek és hordozható számítógépek segítségével lehet csatlakozni. A U-Print nevezetű szolgáltatás első körben ötven dél-koreai nagyáruházban lesz elérhető, így például többek közt a Family Martban, illetve a Lotteriaban. A Hewlett-Packard egyébként azt tervezi, hogy a régióban az év végéig mintegy 1000 ilyen kihelyezett nyomtatót állít hadrendbe.