ITTK Klub-beszélgetés: A web-hozzáférés kérdései

forrás Prim Online, 2003. október 29. 10:19

Az ITTK
(Információs Társadalom és Trendkutató Központ) minden érdeklődőt meghív
következő kötetlen Klub-beszélgetésére, Október 30-ra, csütörtök koraeste 18
órás kezdettel. A téma: Patrizia Bertini - A web-hozzáférés kérdései
Olaszországban, Európában és az USA-ban - az eEurope-tól a hátrányos helyzetű
csoportokon át az új sztenderdekig.




A nemzetközileg is elismert olasz kutató angol nyelvű előadást tart az újonnan megjelent könyvéről. A rövid vitaindító érinti az olasz példán túl számos európai és nem európai ország hozzáféréssel kapcsolatos politikáját, törvénykezését és annak eredményeit. Ezen kívül a beszélgetés folyamán kitérünk még a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokkal kapcsolatos kérdésekre, a mobiltechnológiában megjelenő új lehetőségekre is. Az előadást izgalmas esettanulmányok fűszerezik.

Az előadást követő vita nyelve alapvetően már magyar lesz, igény eseten tolmácsolást biztosítanak.

Röviden az előadóról: Patrizia Bertini magyar származású, Olaszországban élő kutató, az informatikai hozzáférés szakértője. Disszertációját magyar szociolingvisztikából készítette 1999-ben a paviai egyetemen. Az elmúlt két évben az elektronikus hozzáférés kérdéseivel foglalkozott, az olasz helyzetről szóló könyvét (Accessibilita e tecnologie) - amely számos nemzetközi kutatás eredményét is bemutatja - jelenleg fordítják angol, német, francia és spanyol nyelvre.

Bővebb információ a könyvről (olasz nyelven):

A beszélgetést az Információs Társadalom és Trendkutató Központ kistermében tartják, amely a Műegyetem R-épületének második emeletén található (210-es szoba). Az R-épület a Petőfi híd budai hídfőjétől gyalog 2 perc, a Duna-parttal szemközti első épület.