Új számítástechnikai franchise-hálózat indul

forrás Prim Online, 2003. október 31. 12:41

A Bluefish Computers Kft. közel 300 millió forintos beruházás révén 2004 első felében a nagyobb megyeszékhelyeken, két éven belül pedig az összes nagyvárosban boltot nyit. A cég a saját tulajdonú boltok mellett franchise konstrukciót is alkalmaz.
Balogh György ügyvezető hangoztatta, biztosítani kell a vidékiek számára is azt a számítástechnikai raktárkészletet, alacsony árszínvonalat, amelyet a budapestiek élveznek. Várakozása szerint az országos, egységes bolthálózat kialakítása jelentős lépés lesz az ország informatikai eszközellátottságának javítása terén.

A Bluefish olyan franchise átvevőkre számít, akik magukénak fogadják el a cég által kialakított üzletpolitikát, a vásárlócentrikusságot, tartani tudják a kialakított és már a vevők által megszokott árszintet. Ehhez elvárásuk a rend, az udvarias kiszolgálás, az üzlet tisztasága, a rendezett raktár.

A Bluefish évek óta – az aktuális hazai piaci helyzethez alkalmazkodva – mérsékelt árakat alkalmaz. Elvárásai között szerepel, hogy a franchise-hálózatban részt vevő üzletek is kövessék a már megszokott felhasználó barát árakat, hiszen úgy véli, a vidéki felhasználóknak is joga van ahhoz, hogy kedvezményesen jussanak a számítástechnikai termékekhez.

A cég három formában – e-mail-en, egyedi- illetve közös továbbképzéssel – folyamatosan biztosítani szeretné majd partnerei számára az aktuális ismeretek elsajátítását.

A Bluefish Computers Kft. 2001 nyarán alakult, magyar magánszemélyek tulajdonában áll. Tavaly több mint egymilliárd forintos forgalmat produkált, erre az évre pedig további 50 százalékos értékesítési növekedést vár.