A Symantec felvásárolta az ON Technology-t

forrás Prim Online, 2003. november 3. 12:58

A Symantec és az ON Technology Corp. ma bejelentette, hogy
igazgatótanácsaik jóváhagyták az ON Technology Symantec általi,
körülbelül 100 millió USD készpénzügylet keretében történő
megvásárlását. Az ON Technology vállalati infrastruktúra-kezelő
megoldásai tovább erősítik a Symantec meglevő vállalatkezelési
üzletágát, és ideális kiegészítői lesznek a cég vállalatvédelmi
üzletágának.
A szerződés értelmében az ON Technology részvényesei 4 USD-t kapnak részvényenként. Az ügylet feltétele, hogy a szokásos végső feltételeknek megfeleljen, tehát megszerezzék az ON Technology részvényesei és a hatóságok jóváhagyását. Az ügylet lezárulása 2004. márciusára várható.

Az ON Technology megoldásai egész sor számítástechnikai környezetben és eszközön központi, felügyelet nélküli kezelést biztosítanak – így önműködő felderítést, operációs rendszer és alkalmazás-telepítést, folyamatos frissítést, valamint szoftverhasználat- és licenckezelést. Az ON Technology meglevő, kiterjeszthető és szabványokra épülő architektúrája a Symantec Ghost felhasználói számára egyetlen egyesített kezelőfelületről teszi lehetővé a Ghost lemezképek önműködő telepítését, valamint a konfigurációs változások, az alkalmazások és a védelem hibajavításainak célba juttatását.

Az ON Technology megoldásai az operációs rendszer átállítását, a szoftverek rendszerbe állítását, a mobil és távoli rendszerek, az erőforrások, a védelem és a javítások kezelését, valamint a katasztrófa utáni helyreállítást teszik lehetővé. Fontos szerepet fog játszani a Symantec vállalatkezelési kínálatának bővítésében. Az ezt a technikát használó szervezeteknél jelentősen csökkennek az informatikai költségek, nő az üzletmenet szempontjából fontos alkalmazások és rendszerek rendelkezésre állása és megbízhatósága, fokozódik mind az informatika, mind a végfelhasználó termelékenysége.