2005-ig milliárdos nagyságrendű informatikai fejlesztés az iskolákban

MTI Sajtóadatbank, 2003. november 8. 20:58
A magyar iskolákban 2005-ig milliárdos nagyságrendű informatikai fejlesztés valósul meg - mondta el Magyar Bálint oktatási miniszter pénteken egy balatonföldvári konferencián. A Sulinet work - a Sulinet digitális tudásbázis című kétnapos tanácskozás megnyitójában kiemelte: olyan eszközfejlesztést szeretne a tárca, amelynek segítségével az informatikai laboratóriumokból az oktatás fő áramába kerülhet a digitális kultúra.
"Ehhez nem elég, hogy az iskolák internetkapcsolattal rendelkezzenek, hanem olyan eszközökre is szükség van, amelyekkel nagy mennyiségű digitális tananyagot, tartalmat lehet közvetíteni az oktatási intézmények felé" - hangsúlyozta Magyar Bálint.

A milliárdos nagyságrendű fejlesztésre az informatikai, az oktatási tárca forrásai mellett PHARE-támogatásra és uniós összegekre számítanak - tette hozzá Magyar Bálint. Az MTI érdeklődésére elmondta: első lépésben a középiskolákat, később - uniós forrásokból - az általános iskolákat is felszerelik a digitális tudáshoz szükséges eszközökkel. Ezzel együtt a tanárokat is hordozható számítógéppel látják el. Kiemelte, hogy a jövő év közepéig a 7-12. osztályig elkészülhet a digitális tananyag.