Megjelent a Microsoft új médialejátszója Macre

Tóth Kristóf, 2003. november 9. 21:59
A Microsoft pénteken minden különösebb felhajtás nélkül adta ki Media Playerének Macintoshra készült verzióját.
A Microsoft még szeptember jelentette be, hogy a Mac OS X-ére "hamarosan" megjelenik a Windows Media Player 9, és október 8-án, az Apple iTunes windowsos médialejátszójára válaszként ki is tette weboldalára a szoftvert. Az új, Macre készült verziót "bolyhozott acél" kinézetével az Apple OS X operációs rendszeréhez hasonlatossá kívánták tenni, és plugin-támogatásával médiafájlokat az Internet Explorerrel, valamint a Netscape és Apple Safari böngészőjével is meg lehet nézni.

"A médialejátszó új verziója a Macintosht használók előtt megnyitja Windows Media 9 lejátszó tartalomvilágát, és lehetővé nyílik számukra, hogy hozzáférjenek a weben megtalálható legjobb és audió- és videófájlokhoz" - olvasható a Microsoft weboldalán.

Júniusban a Microsoft még azon az álláspontját hangoztatta, hogy nem fejleszti tovább Macre az Internet Explorer újabb verzióját, mert az Apple kihozta az új Safari böngészőt. Jóllehet véget ért a Microsoftot maces szoftver fejlesztésére kötelező ötéves szerződés, a redmondi vállalat nem állt le a más szoftverek Macre történő fejlesztésével, és jelenleg is egy új Office verzión dolgozik.

A Microsoft Media Playerének előző verziója a 7.1-es 2002 januárjában jelent meg OS X-re és régebbi operációs rendszerekre, és azt is bejelentették, hogy a 7.1-es verziót továbbra is kínálni fogják a régebbi Macekre. Az új médialejátszó jelenleg csak angolul kapható, bár a Microsoft előreláthatólag még e héten kiadja a francia, német, japán, spanyol és svéd verziót.