Borland fejlesztések - San José fényében

Kovács Attila, 2003. november 11. 17:39
A Borland Magyarország vezetői november 11-én Budapesten tartott sajtótájékoztatójukon számoltak be a november 1. és 5. között a kaliforniai San Joséban mintegy kétezer résztvevővel megrendezett "Borland Fejlesztői Konferencia - 2003" eseményeiről, főbb bejelentéseiről.
A Borland Software bejelentette a JBuilder X-rt, a vállalat keresztplatformos Java integrált fejlesztői környezetének (IDE, integrated development environment) a kiadását. A JBuilder X az elmúlt két év legfontosabb kiadása, amely több mint 100 új és továbbfejlesztett funkciót kínál, amelyek megnövelik a vállalati csapatok, alkalmazott fejlesztők, és kódközpontú Java fejlesztők hatékonyságát. A termék új funkcionalitása a használhatóságot és hatékonyságot, a webes alkalmazások, szolgáltatások és EJB fejlesztését, valamint a J2EE üzembe helyezést teszi a középpontba. A JBuilder X szembetűnő új funkcióinak célja, hogy tükrözze a Java piac aktuális trendjeit. Az IDE fejlett támogatást nyújt a web-es alkalmazások fejlesztéséhez, szabvány alapú vizuális tervezőt tartalmaz az Apache Struts keretrendszerhez, és első alkalommal kínál átfogó támogatást a népszerűn JBoss nyílt forráskódú alkalmazás-szerverhez.

A Borland Software a konferencián azt is bejelentette, hogy szerződést kötött a Microsoft Corporation-el, amely szerint a Borland Microsoft .NET keretrendszerre készített alkalmazás-életciklus menedzsment (ALM, Application Lifecycle Management) megoldásai a Microsoft Austinban, Chicagóban, Bostonban és a Silicon Valley-ben található műszaki központjaiban (MTC, Microsoft Technology Centers) az ügyfelek rendelkezésére fognak állni. A szerződés feltételei szerint a Borland azon vállalati ügyfelei, akik a Microsoft .NET keretrendszerre terveznek áttérni, szintén kihasználhatják majd ezt a lehetőséget. Ez a bejelentés is alátámasztja, hogy a Borland ALM kínálata milyen szorosan illeszkedik a Microsoft .NET keretrendszerhez, folytatva a Borland hagyományos elkötelezettségét az olyan megoldások biztosítása iránt, amelyek segítenek a vállalatoknak a múltbéli műszaki befektetések kihasználásában, hogy jobb minőségű szoftvert készíthessenek gyorsabban.