Itanium platformon a litván rendőrség

forrás Prim Online, 2003. november 12. 17:32
A litván rendőrség törvényszéki tudományos központja új Intel Itanium 2 processzoron alapuló központi ujjlenyomat-adatbázist vezetett be a helyi rendőri erők támogatására és a munkahatékonyság javítására.
A korszerűsített ujjlenyomat-azonosítási információs rendszer (AFIS), amelyet az Európai Unió teljes egészében jóváhagyott, és amelyet az Itanium 2 processzor platformra optimalizáltak, átfogóbb adatelemzést és adatkezelést tesz lehetővé, és támogatja a helyi rendőrőrsök által végzett webes kereséseket. Az AFIS adatbázis több mint 200 000 sorozat ujjlenyomatot tárol, segítségével a helyi egységek gyorsan kikereshetik az illeszkedő ujjlenyomatokat.

Az AFIS szoftver-megoldás legújabb verziója, amelyet a Lett Egyetem és a rendőrség fejlesztői közösen hoztak létre, összesen 16 Itanium 2 processzorral működő és Oracle 9i adatbázist futtató BGM Elite hardveren került bevezetésre. A bűnügyi rendőrségi hivatal immár olyan kifinomult azonosító eszközzel rendelkezik, amely fokozza az ujjlenyomatok megfeleltetésének pontosságát, az eredményeket pedig egyéni nyilvántartási fájlokhoz és demográfiai adatokhoz kapcsolja. Ez a robusztus, méretezhető, Itanium processzor alapú megoldás az év minden napján, napi 24 órán át biztosítja valamennyi jogosult felhasználó számára a központi AFIS adatbázis elérhetőségét, s egyben kiváló ár/teljesítmény arányt kínál.

"Itanium technológiánkat olyan kritikus közbiztonsági megoldásban vezették be, amely különleges fontossággal bír akkor, amikor a litván határ az Európai Unió határává válik" - mondta Dave King, az Intel kelet-európai, közel-keleti és afrikai regionális igazgatója.